Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir
Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir, hastalık süreçlerini evlerinde geçirecek olan hastaların daha rahat ve konforlu bir süreç geçirmesi açısından hasta yatağı seçimi oldukça önemlidir. Hasta yatağı seçimi yapılırken hastanın hastalık durumu, kilosu ve hasta yatağını ne kadar süre kullanacağı gibi faktörler ön planda tutulmalıdır.

Geçici süreli yatak ihtiyacı (bypass, trafik kazası ya da kalça kırığı gibi sebeplerden dolayı yatacak) olan hastalar için kiralama hizmeti hem ekonomik hem de mantık açısından daha faydalı olacaktır.

Hasta tamamen yatalak ise asansörlü modelleri tercih etmek daha sağlıklı olacaktır. Bakım ihtiyacı karşılanırken hastayı yormadan aynı zamanda bakım yapacak kişi ya da kişilerin eğilip kalkmasının önüne geçilerek bel ağrısı çekmesinin de önüne geçilmiş olacaktır.

Hasta Yatağı Türleri

Hasta yatakları, farklı işlevlere sahip medikal cihazlardır. Hastanın sırtını ve ayağını kaldırma da ya da bakım ihtiyacını karşılarken hasta yatağını yerden yükseltmede bu işlevleri kullanabilirsiniz. Hasta yataklarının geçmişten günümüze hastalık durumunda hastalara kolaylık sağlaması açısından farklı farklı işlevlerde üretimi sağlanmıştır.

  • Manuel Hasta Yatakları: En eski hasta yatağı modeli olarak bilinen manuel hasta yatakları, hasta yatağının bütün işlevlerinin manuel olarak yapılmasına olanak sağlamaktadır. Günümüzde kullanımına pek nadir rastlanan manuel hasta yatakları yeni çıkan hasta yatağı modelleri sebebiyle tamamen arka planda kalmıştır.
  • Elektrikli Hasta Yatakları: Hasta Yatakları, hastanın gündelik hayatında ki belli başlı ihtiyaçlarını karşılamasında kolaylık sağlamaktadır. Elektrikli hasta yatakları, tamamen elektrikli motorlardan oluşan, kullanımı kolay el kumandası yardımıyla hastanın sırtını, ayağını ya da bakım ihtiyacı sırasında yatağın yerden yükselmesi gibi fonksiyonları hastayı rahatsız etmeden gerçekleştirme olanağı sağlamaktadır.

Hasta Yatağı Seçiminde Önemli Kriterler

Hasta yatağı seçiminde, göz önünde bulundurulması gereken belli başlı kriterler mevcuttur. Bunlar Hastanın konforu, hasta yatağının kolay kullanıma sahip olması, hastanın yataktan düşmesini engelleyecek güvenlik faktörleri, hasta yatağı süngerinde kullanılan mazleme, hasta yatağı süngerinin rahatlığı ve hasta yatağı süngerinin hastaya uygunluğu, hasta yatağında kullanılan demir ve plastik malzemeler gibi faktörlerdir.
Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Konfor ve Ergonomi: Hastalık süreçlerini evlerinde geçirecek olan hastaların daha konforlu bir hastalık süreci geçirmeleri için hasta yatağı seçimleri ve kullanımları oldukça önem arz etmektedir. Deva Hastane Ekipmanları olarak bu süreçte hastaların yanında olarak daha konforlu bir hastalık süreci geçirmelerine olanak sağlayarak ergonomik yapısıyla dikkat çeken hasta yataklarımızla hizmet vermekteyiz.
  • Güvenlik Özellikleri: Hasta yatakları, bütün hastaların kullanıma uygun olarak üretilmektedir. Bu durumda yataktan düşme tehlikesi bulunan hastalar içinde hasta güvenliği açısından hasta yataklarımızda kullandığımız çeşitli korkuluk ve başlıklarımız bulunmaktadır. Hasta güvenliğini ön planda tutarak hastalık süreçlerini daha güvenli geçirmelerini sağlamaktayız.
  • Kolay Kullanım ve Ayarlanabilirlik: Hasta yatağı, motor sistemine bağlı, ergonomik yapısıyla da dikkat çeken kullanımı kolay el kumandası yardımıyla komuta edilmektedir. Bununa beraber hastanın sırtını, ayağını kaldırmada ya da yatağı yerden yükseltip alçaltma gibi fonksiyonları kolaylıkla yerine getirebilirsiniz.
  • Hasta Yatağı Malzemeleri: Hasta yatakları, üretim esnasında genel olarak demir malzemelerden oluşmaktadır. Üretimi tamamlanmasıyla beraber kurulumu yapılırken yan korkuluk ve başlıkların da monte edilmesiyle beraber kullanıma hazır hale gelmektedir. Yan korkuluk ve başlıklar, demir, ahşap ya da sert plastik malzemelerden oluşmaktadır. Hasta yataklarımızda kullanmış olduğumuz bu malzemeler, kolay temizlenme ve dezenfekte edilmesiyle ön plana çıkmaktadır.
  • Yatak Süngeri ve Kalitesi: Hasta yatağı süngeri, hastanın konforu için seçimi yapılırken oldukça dikkat edilmelidir. Hasta yatakları için özel olarak üretimini sağladığımız belli başlı sünger seçenekleri vardır. Bütün hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak hasta yatağı süngerlerinin çökme durumlarını göz önünde bulundurarak sünger yoğunluğu 23 dance olacak şekilde üretimini sağlamaktayız. Böylelikle çökme durumu söz konusu olmamaktadır.
  • Yatak Kılıfı ve Temizlenebilirlik: Hasta yatağı süngerleri arasında en çok talep gören sünger modelimiz lazer kesimli sıvı geçirmez kılıfa sahip olanıdır. Sıvı geçirmez kılıfı sayesinde hastanın idrar kaçırması ya da yatağa su dökülmesi gibi oluşabilecek sıvı akıntılarını hasta yatağı süngerine geçmesini engellemektedir. Hasta yatağı süngeri temizlik açısından da oldukça ergonomiktir. Sıvı geçirmez fermuarlı kılıfın fermuarını açarak rahatlıkla süngerden ayırıp kolaylıkla makinede yıkayabilir kuruduktan sonra tekrar süngere yerleştirebilirsiniz.
  • Hasta Yatağı Aksesuarları: Hasta yatakları, genel olarak demir aksamlı malzemelerden üretilmektedir. Adresinizde kurulumu yapılırken geri kalan plastik malzemeleri de birleştirilerek bir bütün haline gelmektedir. Kurulumun tamamlanmasının ardından set içeriğinde yer alan aksesuarlar da yatak üzerinde yerleştirilir. Hasta yatağı sipariş vermeniz durumunda set içeriğinde hasta yatağıyla beraber, hasta yatağı süngeri ve portatif serum askı aparatı da gelmektedir.
  • Yan Korkuluklar: Hasta yataklarının genel amacı hastalık sürecini geçirecek olan hastanın daha konforlu ve daha güvenli bir süreç geçirmesidir. Bu sebeple hasta yatakları üzerinde bulunan yan korkuluklar hasta güvenliğini sağlamaktadır. Aynı zamanda yataktan kalkabilen hastalar içinse destek alabilecekleri bir yapıya sahiptir.
  • Yemek Masası ve Destek Üniteleri: Hasta yatağı sayesinde hastaların hastalık sürecini daha konforlu geçirmesine olanak sağlanmaktadır. Hasta yatakları beraberinde hasta yararına yardımcı ürünlerde kullanılabilir. Hasta yemek masaları, hasta taşıma liftleri, havalı yataklar hasta yataklarıyla beraber de kullanılabilmektedir.

Hasta Yatağı Kiralama ve Satın Alma

Hasta Yatağı Kiralama, geçici süreli yatak ihtiyacı olan hastalar için daha konforlu bir hastalık süreci geçirmeleri açısından hasta yatağı kullanımı oldukça önemlidir. Hasta yatağı kiralarken dikkat edilmesi gereken önemli faktörler vardır.

Kiralama Avantajları

      1. Hasta Yatağı Kiralama, ay bazında yapılmaktadır.
      2. Hastalık sürecini daha konforlu geçirme imkanı sunar.
      3. Hasta bakımında kolaylık sağlar.
      4. İstenilen pozisyon ayarını kolaylıkla yapabilmenize olanak sağlar.

Hasta Yatağı Satın Alma, kullanım süresi belli olmayan veya tamamen yatalak olan hastalar için satın alma seçeneği daha mantıklıdır. Hasta yatağı kiralama, aylık ödeme ile kullandığınız ay bazında ödeme yapmanız gerekmektedir. Satın alma durumunda tek seferlik yatağın satın alma bedeli ödenerek ileriye dönük herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bu sebeple ekonomik açıdan daha sağlıklıdır. Hasta yatağı satın alırken dikkat etmeniz gereken belli başlı unsurlar vardır.

Satın Alma Süreci ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

      1. Hasta yatağı üreticisi olan firmamız Deva Hastane Ekipmanlarından hizmet alabilirsiniz.
      2. Hastanızın hastalık durumu ve kilosu ön planda tutulmalıdır.
      3. Satın alma sonrası verilen hizmet oldukça önemlidir.
      4. Yedek parça stoğu mutlaka sorgulanmalıdır.
      5. Deneyimli müşteri temsilcilerimizin tavsiyelerine mutlaka uyunuz.

Deva Hastane Ekipmanları olarak üretimini yapmış olduğumuz hasta yataklarının satışı sonrası arıza durumunda teknik destek ekibimizi adresinize yönlendirmekteyiz. Garanti süresinin devam etmesi durumunda herhangi bir ücret talep etmeden garanti üzerinden işlem gerçekleştiriyoruz. Satışını yapmış olduğumuz her hasta yatağı için yedek parça stoğumuz mevcuttur. Hasta yatağı satın alırken herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hasta Yatağı Fiyatları

Hasta yatağı fiyatları, hasta yatağı üretiminde kullanılan demir profil malzemenin kalitesine, yan korkuluk ve başlıklarında kullanılan malzemeye ve yatağın hareketlerini gerçekleştirmeyi sağlayan motorlarına göre değişiklik göstermektedir. Deva Hastane Ekipmanları olarak en kaliteli hasta yataklarını uygun fiyatlarla satışını yapmaktayız.

Hasta Yatağı Devlet Karşılıyor mu?

Üretimini yapmış olduğumuz hasta yataklarına devlet desteği bulunmamaktadır. İkamet ettiğiniz ilçede ki belediyenin sosyal yardımlaşma birimlerine başvuruda bulunarak kendilerinden hasta yatağı talep edebilirsiniz.

Hasta Yatağının Kurulumu

Hasta yatağı ihtiyacınızı karşılamak amacıyla vermiş olduğunuz siparişleri nakliye ve montaj ekibimiz İstanbul il sınırları içerisinde adresinize gelerek kurulumunu gerçekleştirmektedirler. Yatağın nakliye ve kurulumu satın alma bedelinin içerisinde yer almaktadır. Ekstra herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Yatağın üretim aşamasında bütün kontrolleri yapıldıktan sonra satışa hazır olarak paketlenir. Ürün adresinize paketli bir şekilde gelerek bütün montaj işlemleri adresinizde gerçekleştirilir.

Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir, Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir, Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir, Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir, Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir, Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir, Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir, Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir,
Leave a reply