İzmir Hasta Yatağı

İzmir hasta yatağı denildiğinde günlük hayatın yorgunluğunu ve stresini atmak için rahat bir yatağa ihtiyaç duyarız. Peki, hastalandığımızda veya en sevdiklerimiz hastalandığında yatak bizim için ne kadar önemlidir? Bütün gün yatakta yatmak durumunda kalınan hastalıklarda konforlu ve hareket kabiliyeti olan bir yatak hem hastanın beden sağlığını korur hem de kendini daha iyi hissetmesini sağlar.

Neden Hasta Yatağı Tercih Edilmeli?

İzmir hasta yatağı normal yataklara göre daha fonksiyonel olan hasta yatakları katlanıp, açılabilen, türüne göre hareket edebilen yataklardır. Hasta bütün gün hasta yatağında zaman geçireceği için normal yataklara göre daha farklı üretilen yataklardır. Her hastanın ve hastalığın yatağı farklıdır. Çünkü hastanın ihtiyaç duyduğu özellikler farklıdır. Vücudunda kırıklar olan bir hasta ile ilaç tedavisi gören bir hastanın yataktan beklentileri çok farklıdır. Hasta yataklarının kaliteli ve konforlu olması büyük önem taşır. Konforlu hasta yatakları hastanın kendini iyi hissetmesini, dinlenebilmesini ve moral motivasyonunun yüksek olmasını sağlamaktadır.

Hasta Yatağı Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

İzmir hasta yatağı kullanımına günümüzde sadece hastanelerde değil evlerde, revir, klinik ve rehabilitasyon merkezlerinde de hasta yataklarına ihtiyaç duyulur. Ayrıca günümüzde artık ileri teknoloji ile donatılmış ve konforludur. Eski dönemlerde çoğu manuel olarak sunulan birçok hizmet, elektronik olarak sağlanır. Bu nedenle hasta yatağı seçilirken tüm seçenekler ayrıntılı olarak araştırılır. Hastanın fiziksel özelliklerine, yaşına ve hastalığına göre hasta yatağı seçilmelidir.
İzmir Hasta Yatağı

Hasta yatağı modelleri hem hastalara hem de hastalara bakanlara kolaylıklar sağlamaktadır. Ayrıca hastaların güvenliği için de hasta yataklarının tercihi önemlidir. Etrafında bulunan korkuluklarla hastanın bakım veya dinlenme sırasında düşmesi engellenirken, daha dik pozisyona getirilerek hastanın konforlu bir şekilde gün boyu oturması sağlanır. Böylelikle zaten hasta olan bir bireyin yatağında düşerek yeni bir kırık ya da hastalıkla uğraşması önlenir. Hastanın kendini daha güvende ve konforlu hissetmesi amaçlanır. Hastanın baş, sırt ve ayaklarının konumu ayarlayarak hastanın vücut rahatlığı sağlanır. Hareket edebilen hasta yatakları sayesinde hastalar isteklerine göre kolaylıkla yer değiştirebilirler.nnHasta yatakları hastanın kilosuna, boyuna ve sağlık sorununa göre seçilir. Hastanın kilosunu kaldırabilecek iskelet yapısına sahip yatak olması hasta ve hastaya bakan için oldukça önemlidir. Hasta yatağının boyu da hastanın veya refakatçinin rahat bir şekilde yatağına erişebileceği boyda seçilir. Hastanın tedavisi sürecinde refakatçisi olmayacak ya da kısıtlı zamanlarda olacaksa motorlu hasta yatakları ile yatak hareketlerini hastanın kendisinin kontrol etmesi sağlanır.

Çocuklar İçin Hasta Yatağı Seçimi

İzmir hasta yatağı sadece orta ve ileri yaşta hastalar için gereken bir ihtiyaç değildir. Her ne kadar istenmese de, çocuklarda da yetişkinler kadar yoğun bir şekilde hasta yatağına ihtiyaç duyulur. Ebeveynler, çocuklarının hastalığı en rahat ve konforlu bir şekilde atlatmasını ister. Uygun hasta yatağı seçimi burada da oldukça önemlidir. Psikolojik olarak kötü oldukları bu dönemde rahat bir yatakta dinlenmek çocukları biraz daha iyi hissettirir ve iyileşme süreçlerini hızlandırır. Çocuk hasta yataklarının baş ve bacakları döndürülebilir ve hareket ettirilebilir. Bu sayede çocuk yatarken kitap okuyup, televizyon izleyebilir ve istediği pozisyona rahatlıkla geçebilir.nnÇocukluk döneminde en sık rastlanan kazalardan olan yanmalarda yanık hasta yatakları tercih edilmelidir. Yanan bir çocuğun yatacağı yatak oldukça önemlidir. Bu hastalar yavaşça hareket ettirilir. Yanık yatakları düzdür ve bu özelliği sayesinde yanık yaraya dönüşmez. İleri düzey yanıklar için özel kumaş yataklar bulunur.

Orta ve İleri Yaş Grubu İçin Hasta Yatağı Seçimi

İzmir hasta yatağı; orta yaş ve daha büyük olan hastalarda yatakların iç mekanizmasında ince borular geçen hasta yatakları tercih edilir. Hasta yattığında cildinde serinlik ve ferahlık hisseder.  Sürekli yatan veya yaş olarak büyük olan hastaların derileri daha ince olmaya başlar. Bu sebeple sürekli yatmaları deride yara ve kızarıklık olur. Bu durumları engellemek için ileri yaş yatak türü tercih edilmelidir. Hastanın rahatça üzerinde yatması ve kan basıncının dengelenerek daha rahat uyumasını sağlar. Doğru tercih edilen hasta yatağı ile hem hasta hem de hasta bakıcının konforu sağlanır ve hastaya daha rahat bir bakım yapılır.

Hasta Yataklarının Satın Alınması ve Temizliği

İzmir hasta yatağı; hastanın yatarak tedavisi kısa süreli olacaksa yatak satın almak yerine kiralanabilir. Bu şekilde hem daha ekonomik bir çözüm sağlanır hem de iyileşme sonrasında hasta yatağının evde yer kaplaması engellenir.nnHasta yatağının temizlenmesinde kimyasal ürünlerin yerine bitkisel ürünlerin kullanılmasına özen gösterilir. Yatak kılıfını haftada en az bir kere yıkamak hijyenik açıdan önemlidir. Aynı hijyenik sebeplerden dolayı en az iki günde bir havalandırılmalıdır. Yatakta kullanılan çarşaf, sünger, alezi gibi ürünlerde de hastanın konforu için kaliteli ürünler tercih edilmeli ve sıklıkla değiştirilmelidir. Hasta yataklarında bulunan metal ve elektronik aksama zarar vermeyecek temizlik ürünleri tercih edilir.

Firmamızı Neden Tercih Etmelisiniz

Hastalık süreçlerini özel yataklarda geçirmek durumunda olan hastalarımız için yüksek kaliteli hasta yataklarını üreten firmamız hasta yatağı satın alma ve kiralama konusunda oldukça uygun imkanlar sunar. Hastaların özellikleri doğrultusunda sunduğumuz bu yataklar kullanışlı ve konforludur. Birçok yatak modelimiz bulunmaktadır. Güvenilir bir şekilde konforlu yataklara sahip olmak için web sitemizi dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Leave a reply